Wie zijn wij?

Geschiedenis

De onderneming werd in 1870 opgericht door Jean Leys en vervolgens geleid door Ferdinand Leys aan het begin van de 20e eeuw. Daarna nam Jean Leys de fakkel over. Zijn zonen Jean-François en Jean-Marie Leys namen de zaak over in de jaren 70. In 2005 ging Jean-Marie alleen verder.
Vandaag is zijn zoon Maxime, de vijfde generatie al, afgevaardigd bestuurder van de onderneming. Hij verdedigt nog steeds de waarden die al honderd jaar leven binnen het familie- en ambachtsbedrijf, dat gespecialiseerd is in alle glaswerken, voor zowel particulieren als bedrijven.
Oorspronkelijk was de glazenmakerij gevestigd in het centrum van Brussel, maar wegens de toename van de activiteiten verhuisde ze in 2010 naar Ganshoren, niet ver van de Basiliek van Koekelberg.
Momenteel telt de onderneming een tiental gespecialiseerde arbeiders en glazenmakers en -plaatsers. Daarnaast staan vijf personen in het kantoor de klanten te woord.

Onze klanten

Wij zijn vereerd de titel Gebrevetteerd Hofleverancier van België te mogen dragen. Voor Zijne Majesteit de Koning hebben wij werken uitgevoerd in de Koninklijke Serres van Laken, namelijk de volledige renovatie van onder meer de Maquetserre (ook wel de cameliaserre genoemd), de Galerijserre en de Spiegelserre.
Wij hebben ook gebroken ruiten in het Paleis van Brussel vervangen, en onder meer ook grote ramen aan de eretrap hersteld, waar zich al het opaalglas bevindt.
Ook grote nationale en internationale instellingen (NAVO, ambassades, ministeries, overheidsdiensten, Rekenhof enz.) mogen wij tot onze klanten rekenen, net als grote privébedrijven zoals banken en industriële bedrijven, en natuurlijk ook tal van particulieren.
Wij hebben ook een aantal prestigieuze projecten mogen realiseren, zoals de Sint-Hubertusgalerijen, de Bibliotheek Solvay, de Sint-Gorikshallen, het Paleis voor Schone Kunsten en het Atomium.

Parmi quelques récents chantiers récents, nous pouvons citer 

Centre Monnaie à Bruxelles : rénovation des vitrages.
Rezidor SAS Hôtel à Bruxelles : pose de portes en verre opalin.
Réhabilitation de l’ancien Hôtel Dexia à Tournai : verrière et miroirs anciens.


Vakmanschap en service


Ongeëvenaard vakmanschap …

Al 150 jaar lang stelt Miroiterie Leys al haar ervaring ten dienste van uw ideeën, projecten en dromen, of u nu een particulier bent of een bedrijf heeft.
Glazen deuren, spiegels, spatschermen, borstweringen, douchewanden, dubbelglas en nog vele andere toepassingen … Glas, in al zijn edelheid, zit in ons DNA. Wij zoeken dan ook de producten en materialen uit die afgestemd zijn op uw behoeften, om u te voorzien van ruimte en licht.


… tot uw dienst

Ons flexibele en professionele team speelt kort op de bal en begeleidt u heel uw project lang. Of we nu gewoon een ruit moeten vervangen, een hele winkeletalage moeten ontwerpen of een douchecabine moeten installeren. Bij alle werken, die we steeds met zorg voor u uitvoeren, kan u rekenen op de 4 troeven waarmee Miroiterie Leys haar faam heeft gevestigd:

Tevredenheid

Ons doel? Luisteren naar onze klanten en hen 100% tevreden stellen.

Efficiëntie

Wij bestaan al 150 jaar! Is dat niet het beste bewijs van onze efficiëntie?

Garantie

U krijgt verschillende garanties op onze ontwerpen en uitvoeringen, neem gerust met ons contact op!

Snelheid

Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk verder te helpen.

Ons team

Ons team wordt geleid door Maxime Leys, Afgevaardigd bestuurder, en bestaat uit verkopers, projectmanagers en administratieve medewerkers. Zij worden ondersteund door ontwerpers, ambachtsmannen en installateurs. In totaal staan dus zo’n 20 specialisten voor u klaar, met een teamspirit waarop u kan rekenen om uw projecten te verwezenlijken of u snel uit de nood te helpen.

LET OP!

Wij zijn gesloten

van 06/07 tot en met 28/07.